Condimentul vieţii

Privea cu ochii în gol spre locul unde ar fi trebuit să fie o fereastră, doar că biroul lui nu avea aşa ceva. Uneori îi convenea lucrul ăsta. Alteori, cînd simţea că nu mai poate sta închis între pereţii ăia monocromi, ieşea afară, la soare. Cît să tragă dintr-o ţigară. Nu ţinea neapărat să fumeze, dar cum să spui că ai ieşit puţin la soare? După ce că stai cu privirile pierdute undeva spre un orizont văzut doar cu ochii minţii, să mai şi spui că ai ieşit puţin la soare…Vor zice că eşti nebun. Deşi, oricum cred asta despre tine, într-o oarecare măsură.

Ia mai dă-i dracului! Acum e mult mai important fluxul de gînduri. Imaginaţia asta nu oboseşte niciodată. Deci, cum era? Ăă…stohastic. Aşa, da. Stohastic.

Mai trase un fum, cu ochii închişi, stînd la soare. Stohastic Project. Suna bine. Simţea c-ar putea compune pe loc vreo două melodii, aşa, de încălzire. Îşi pierdea creativitatea în biroul ăla, gîndi. Parcurse în gînd un posibil viitor al proiectului. Şi zâmbi. Răspunse curiozităţii reporteriţei cu privire la stohastic. Ei i se părea că sună exotic, voia detalii. „Proiectul ăsta e ca şi evoluţia, ceva întîmplător. În timpul unei sarcini monotone de birou, am simţit deodată un flux extrem de colorat trecînd prin toate fibrele fiinţei şi atunci am ştiut că…Putea să nu se întîmple chiar atunci sau putea să nu se întîmple deloc, fix la asta se referă proiectul, la probabilitatea de a fi sau a nu fi…tu însuţi. Uneori eşti. Alteori, nu. Sau eşti-şi-nu-eşti simultan. Un fel de…Dualitatea fiinţei, dar mie îmi place mai mult cuantic. Stohastic şi cuantic.”

Imaginaţia asta nu oboseşte niciodată…

Reclame

Cam care ar fi părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s