Vis în vis în vis în…

Se întoarse pe partea dreaptă…

În timpul nopţii se foia de multe ori, din cauza durerilor de spate. Cît dormea, nu le mai simţea, deşi erau o prezenţă constantă. Dar noaptea, cînd căuta prin somn o altă poziţie de stat în pat, durerea muşca din el cu poftă.

Acum, aşadar, se întoarse pe partea dreaptă. De data asta, mişcarea involuntară nu l-a trezit. Visează. E prins de cîteva momente bune într-o poveste cu o femeie pe care o cunoaşte. În vis, minutele sunt ore, dar oricum nimeni nu-şi dă seama. Cînd se va trezi, nu-şi va mai aminti nimic. Aşa păţeşte aproape de fiecare dată. Poate, cel mult, să-i rămînă în minte o rămăşiţă dintr-o imagine cu o femeie cunoscută şi un sentiment de dor sau de frustrare, dar doar atît.

Nu ca un val care din larg începe să-şi adune toată forţa pentru a se înălţa cît mai sus şi a izbi ţărmul, ci brusc, ca şi cum din neant o forţă s-ar fi materializat şi toată descărcarea de energie ar fi produs o undă de şoc, cutremurul a zguduit pereţii locuinţei.

Cînd imaginea a început lent să se estompeze, iar femeia să-şi piardă trăsăturile dematerializîndu-se în aer, cînd nimic din jur nu mai avea contur, atunci a simţit din toate părţile cum îl împresoară ceva necunoscut, care îi făcu inima să bată mai repede şi-l lăsă fără suflu. Deschise ochii fix cînd cutremurul era la intensitate maximă. Nu îi trebuia o oglindă – oricum era întuneric – ca să ştie că e alb la faţă. Pînă să reacţioneze în vreun fel, legănarea violentă stînga-dreapta încetă la fel de brusc cum începuse.

Se ridică, îşi turnă jumătate de pahar de whisky pe care-l bău repede – cine ştie cînd urmau una sau mai multe replici şi n-ar fi vrut să scape paharul din mînă – apoi se aşeză în faţa laptopului şi făcu clic pe editorul de text.

Sebastian scrise despre Sebastian care scria despre Marcel care o visa pe Ana în timp ce un cutremur de aproape 5 grade pe scara Richter îl făcea să sară speriat din pat.

Anunțuri

Cam care ar fi părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s