Zbatere în orizontul evenimentelor*

 

Nu ştii cînd loveşte. Nu ştii ce o declanşează. Poate veni brusc, ca o durere intensă de cap. Sau poate fi ca o surpare a ceva din tine, cînd pe neaşteptate un hău se cască şi te prăbuşeşti.

Ştii doar că dintr-o dată nu mai poţi face absolut nimic. De-construieşti totul cu o luciditate de lamă care taie un pacient încă viu pe masa de operaţie. Şi vezi pe un ecran mare: inutilitatea. Nimic din ce simţi/gîndeşti/faci nu contează. Absolut nimic.

Şi-ţi răsună în cap propriul glas răguşit de atîta zbatere: cine dracu’ sunt şi ce caut aici?

* aici.

Reclame

3 comentarii

 1. K.J. Mecklenfeld · Noiembrie 23, 2014

  Un om Foarte Inteligent (am uitat cine exact) a spus candva un lucru pe care nu l-am uitat si care m-a ajutat intotdeauna sa trec peste momente dificile (asa cum avem toti): scopul vietii este viata in sine. Nu exista altceva, nici rai, nici iad, nici vreun inteles senzational sau vreun scop al vreunei fiinte atotputernice, doar noi si viata asta si experienta trairii ei. Si daca gandesti asa atunci te bucuri parca mai mult de micile lucruri iar cele neplacute se depasesc mai usor. Fiindca asta este viata si suntem aici ca sa o traim. Hai sa ne bucuram, mai bine, nu? Somn usor!

  Apreciat de 1 persoană

  • Sebastian Mihail · Noiembrie 23, 2014

   Nu mai am probleme cu scopurile vreunei fiinţe atotputernice, plăcerile mici vin şi pleacă, la fel ca şi neplăcerile, e un du-te-vino continuu, n-avem cum mereu doar să ne bucurăm. Şi Pămîntul are mai multe forme de relief, cu denivelări, munţi, deşert, văi adînci şi umbroase. Sau plaje însorite şi pline doar de muzica valurilor.

   Apreciat de 1 persoană

   • K.J. Mecklenfeld · Noiembrie 24, 2014

    Perfect de acord cu tine, nu putem Doar sa ne bucuram. Numai ca noi romanii uitam cateodata sa ne bucuram mai mult. Am scris o postare de curand legat de suferinta romanilor, dar mi se pare ca ai citit-o. Ideea ar fi ca noi romanii avem o tendinta exagerata spre drama si tragedie, mostenita din mosi-stramosi. Descoperit pe pielea mea, se poate si altfel. Mai putina drama, mai multa bucurie. Constient. Intentionat. Si zau ca ajuta. Hai sa ne bucuram, cum spuneam 🙂 O saptamana faina!

    Apreciază

Cam care ar fi părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s