Îmbrăţişarea

 „Nu știu unde duce drumul meu, dar merg mai bine când te țin de mână.” [Alfred de Musset]

Mineralele nu ştiu ce e atingerea. Sau nu ne-o pot transmite. Cînd iei o piatră în palmă, nu-ţi spune: îmi place.
Dacă rupi o floare, nu o auzi dacă strigă: mă doare.
Piatra, floarea se află într-o stare de moarte, de uitare a unui limbaj ce comunică trăirile lor.


Uitarea
. Nu mai ştii cum e trupul alterităţii. Mirosul celuilalt s-a pierdut printre milioanele de conexiuni pe care creierul nu le mai face. Nu prea îţi mai aminteşti nimic.

Atingerea. Întinzi peste masă palma şi o aşezi lîngă a ei. A trecut atîta timp de cînd s-a întîmplat ultima dată asta, degetele îţi tremură, încerci să te stăpîneşti, îţi retragi mîna brusc şi cu un gest care se vrea a fi natural aprinzi o ţigară, apoi schimbi ţigara în mîna cealaltă şi încerci iar. Ea rîde. Te ia la mişto că fumezi.

Îmbrăţişarea. Seara se lasă pe nevăzute pe străzi. Ştiţi amîndoi ce urmează şi totuşi aţi vrea să mai trageţi de timp, să prelungiţi regăsirea. Şi agonia în acelaşi timp. Eşti pierdut complet în faţa ei. Ca de fiecare dată. Dar acum, în stradă, la semafor, tremurul mîinilor nu se mai vede. Paşii şovăitori abia se cunosc. Te apropii cu îndrăzneală şi o cuprinzi în braţe. Parcă asta aştepta de la începutul Timpului, deşi e surprinsă puţin. Se topeşte toată în braţele tale, se identifică în momentul acela cu tine, te împresoară cu parfumul ei, care-ţi devine halou strălucitor, o strîngi tare şi ştii bine că ea, ca o urmă, o să rămînă pentru totdeauna impregnată în tine. Apoi se desprinde brusc şi fuge. Mulţimea o înghite şi degeaba o mai cauţi cu ochii. N-a lăsat număr de telefon, sincopele regăsirilor sunt prea mari.

Te îndrepţi în tăcere spre casă, cu privirile în pămînt. N-ai de unde să ştii dacă şi cînd va fi îmbrăţişarea următoare.

Anunțuri

Cam care ar fi părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s