Nobilul bucătar

Familia e celula de bază a societăţii, nu? Locul ăla unde se întîmplă toate lucrurile frumoase. Locul ăla unde vrei să fii de sărbători (toate felurile de sărbători, dar mai ales cele importante), nu-i aşa? Pentru că: familie, părinţi, respect. Bla bla bla.

Aşadar, eşti acasă iarna asta. Sau poate nici n-ai plecat nicăieri, nu mai contează. Oricum, era mai bine dacă plecai, pentru că în munţi e zăpadă, e feeric, chiar e iarnă. Chiar dacă te cazezi la un străin căruia îi plăteşti cazarea. E cu mult mai bine.

Capul familiei vrea să-şi dovedească încă o dată capacităţile organizatorice, aptitudinile de părinte şi mai ales de vestit bucătar. Aşa că în prima zi de Crăciun ţine morţiş să împărtăşească cu ceilalţi membri ai familiei celebra lui reţetă de friptură. Aşadar, luaţi de vă notaţi, ca să aveţi şi voi habar cum se face friptură atunci cînd veţi ajunge la o vîrstă (respectabilă, zic unii):

1. Pentru început, apucaţi-vă de băut zdravăn, nu este permisă intrarea în bucătărie dacă eşti treaz. Harul interior de bucătar se trezeşte doar după ce ai consumat bine ceva cantităţi de alcool.
2. Pregăteşte materialele de gătit, adică vinul şi carnea. Pune carnea la fiert şi bea tot vinul.
3. Între timp, insultă-i pe toţi din casă, fă-i cum îţi vine la gură. Nu-i lăsa să riposteze, fă imediat pe victima (funcţionează perfect astea două: „Dar ce-am zis, am zis eu ceva?”, „Din cauza voastră…”), după care mai bea ceva.
4. Mai aruncă vreo cîteva înjurături în timp ce te duci să te culci. Lasă carnea la fiert, oricum se ocupă proştii ceilalţi de ea. La urma urmei, tu eşti – aşa cum ai fost toată viaţa – un coordonator, fără tine nimeni nu ar fi fost în stare să facă nimic. Eşti un lider înnăscut.
5. Trezeşte-te după miezul nopţii şi mai bea ceva. Continuă să vorbeşti singur, să te cerţi cu duşmanii tăi imaginari, mormăie cuvinte numai de tine înţelese.

Sper că v-a ieşit friptura la fel de gustoasă. Poftă bună şi…sărbători fericite, nu-i aşa?

Reclame

2 comentarii

 1. Pt Urias · Decembrie 31, 2014

  Imi pare foarte rau de povestea de mai sus. Singura solutie e sa pleci. Te imbratisez.

  Apreciază

  • sebastianmihail · Decembrie 31, 2014

   Ar cam fi vremea, da…Te îmbrăţişez şi eu.

   Apreciază

Cam care ar fi părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s