Călătorie spre centrul fiinţei

Păşeşte cu grijă, s-ar putea să fie întuneric. Şşşt, nu mai cînta, c-o să te audă…

Iona - Salina Turda
Ştii foarte bine zona aia în care te simţi fără vlagă. Zona cu potenţial zero în energie. În exterior eşti incapabil să realizezi vreo mişcare pentru că nu mai vezi rostul lucrurilor care trebuie făcute. Doar în interior e un vuiet al valului de gînduri. Un adevărat tsunami care te izbeşte continuu, cu un ritm numai de el ştiut. Şi valul ăsta îţi şopteşte în mod repetat, cu o voce care ţi-a devenit familiară şi pe care ai interiorizat-o şi asimilat-o în tine, că toate lucrurile au fost dezbrăcate de orice sens au avut, că e inutil să mai continui, că oricum nu are niciun rost, că nu mai doreşti ce-ţi doreai, nu mai visezi ce-ai visat şi că e foarte bine aşa, fără dorinţe, fără vise, fără vlagă, fără nimic. Un neant în care cazi continuu.

Doar că undeva în adîncurile cele mai intime ale fiinţei tale există un loc unde nu poate ajunge nici cea mai întunecată umbră. Acolo încă străluceşte ceva, o lumină, un vis, o speranţă, ceva care-ţi mai dă putere să revii încă o dată şi încă o dată. Şi te repezi cu furie înspre tavanul existenţei şi mai spinteci a nu ştiu cîta oară încă o burtă de peşte.

(Pentru că l-am ratat cînd s-a jucat în Iaşi, m-am hotărît să merg să văd spectacolul acolo unde a şi avut premiera, în Salina Turda. Abia aştept să ajung. Să urmez traseul îngust, sufocant, iniţiatic înspre adîncuri. Şi să evadez la final ca dintr-o burtă de peşte. O să mai scriu despre asta după ce mă întorc.)

Anunțuri

Cam care ar fi părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s