Contraste [03]

„Sondaj IRES „Romania credincioasa”: 63% dintre romani considera ca un politician care nu crede in Dumnezeu nu este potrivit pentru o functie publica; Trei sferturi dintre romani sustin ca doneaza catre Biserica sume de la sub 50 lei pana la peste 200 lei. […] Aproape trei sferturi dintre respondenti (72%) il considera pe Dumnezeu foarte important in viata lor, in timp ce alti 22% declara ca este important. In ceea ce priveste rolul Bisericii, 86% sunt de acord ca Biserica ofera raspunsuri pentru nevoile spirituale ale oamenilor, 76% cred ca aceasta ofera raspunsuri pentru problemele morale, 72% pentru problemele din viata de familie, 61% pentru problemele tinerilor, iar 59% pentru problemele sociale.” (Hotnews, 15 august 2015)

 

„Calatoriile interplanetare ar putea fi cu un pas mai aproape dupa ce cativa cercetatori ar fi confirmat ca motorul cu propulsie electromagnetica (EMD) – ce ar putea ajunge pe luna in patru ore – chiar functioneaza, scrie The Telegraph. EMD a fost conceput de inventatorul britanic Roger Shawyer acum 15 ani, dar a fost ridiculizat la acea vreme pentru ca este imposibil din punct de vedere stiintific. […] NASA a confirmat ca motorul functioneaza, iar saptamana aceasta Martin Tajmar, profesor si conducator al sectiei de Sisteme Spatiale la Universitatea Tehnologica din Dresden, a aratat ca acesta produce propulsie. Motorul este capabil sa produca o propulsie de cateva mii de ori mai mare decat o racheta cu propulsie pe baza de fotoni si ar putea ajunde pe Marte in 70 de zile si pe Pluto in 18 luni.

Dispozitivul EM Drive a fost testat si de un roman, care si-a prezentat experimentele in acest sens detaliat pe un site propriu masinaelectrica.com. […] Romanul mentioneaza ca nu mai poate continua testele deoarece s-a mutat in alta tara si nu a putu sa-si ia cu el si dispozitivele folosite.” (Hotnews, 30 iulie 2015)
Reclame

Cam care ar fi părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s