Contraste [06]

Comitetul Olimpic Internaţional (IOC) a anunţat că a creat un fond de ajutorare a refugiaţilor, unde s-au strîns 2 milioane de dolari. Asta era pe data de 5 septembrie, probabil că între timp au mai ajuns ceva bani acolo. Preşedintele IOC, Thomas Bach, a dat o declaraţie în care a spus că toţi din comitet au fost mişcaţi de veştile îngrozitoare şi de poveştile emoţionante ale oamenilor nevoiţi să fugă din calea războiului. Şi a mai declarat acest domn că decizia de întemeiere a fondului de ajutor s-a luat foarte repede, pentru că şi-au dat seama că trebuie acţionat prompt, iar banii să fie disponibili imediat. (euronews.com, 5 septembrie 2015)

Între timp, printre alte exemple de astfel de acţiuni care totuşi se întîmplă la scară mică, impactul fiind nesemnificativ deocamdată, nu pot să nu-mi amintesc despre o altă criză şi despre altfel de sume de bani. Hai să spun numai despre una dintre ţările din Europa (pentru că bătrînul continent „gestionează” acum cu „succes” criza refugiaţilor).

A bank rescue package totalling some £500 billion (approximately $850 billion) was announced by the British government on 8 October 2008, as a response to the ongoing global financial crisis.” (Wikipedia)

Da, pentru niște instituții care au generat prin propria lăcomie criza financiară s-au strîns niște miliarde de dolari (inoculîndu-se ideea că erau bănci prea mari ca să se prăbușească), dar pentru niște amărîți care fug din calea unui război pe care nu l-au stîrnit se strînge acum niște mărunțiș. Ipocrizia majorității statelor occidentale continuă să mă uimească și să mă dezguste.

 

 

Reclame

Cam care ar fi părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s