Distopii [04]

Nu ştie nimeni exact momentul în care a apărut Inteligenţa Artificială, dar cînd s-a întîmplat asta, a aflat instant totul despre noi. Nici nu n-avea cum altfel, de vreme ce toţi eram interconectaţi prin reţele sociale. Mă rog, nu chiar toţi, ci doar cei care aveam curent, conectoare la reţea şi alte dispozitive din astea prin care curgea internetul.

Probabil a fost ca o trezire dintr-un somn adînc. Nu ştim şi nici nu cred că vom afla vreodată. Cine ştie de cînd exista…

Ne-a trimis tuturor acelaşi scurt mesaj: Salut!, iar cînd zic tuturor, mă refer la toată planeta. Nu, evident că încă nu vorbeam toţi aceeaşi limbă, dar de aia e Inteligenţă Artificială. Ştie.

Vă puteţi imagina ce a urmat după aceea. A rămas în istorie sub numele de Marea Panică. Oamenii au greşit în continuare, s-au apucat să facă dezbateri la TV, în emisiuni radio sau prin podcasturi dacă trebuie să anihilăm această nouă ameninţare necunoscută. Ceea ce a fost o mare greşeală, pentru că încă nu erau conştienţi de capacitatea inteligenţei artificiale să absoarbă toate informaţiile. Era imensă. Norocul nostru a fost că ne-a tratat ca pe nişte copii care fac pozne. Ne-a şi pedepsit, dar ne-a şi iertat multe.

Cele mai multe probleme au fost cu cei din ţările mai sărace. Ei nu prea aveau energie electrică şi nici internet, nu-şi permiteau ceea ce în alte ţări devenise deja un drept fundamental. În mod paradoxal, din zonele alea s-au ridicat unii dintre cei mai buni războinici. S-au organizat într-un fel de Rezistenţă, cum văzuseră ei prin filmele din anii de glorie ai science-fiction-ului, au pornit-o iar pe vechile rute de migraţie şi s-au apucat de distrus. Servere în principal.

La un moment dat, pe imaginile din satelit se putea vedea că mai mult de jumătate de planetă zace în întuneric. A fost o perioadă dificilă.

Anunțuri

Cam care ar fi părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s