Cînd Superman strigă: „De ce-ai dat, mă, de ce-ai dat?”

Dacă e film cu eroi de benzi desenate, e clar că mă găsiţi în sala de cinema. Nu mi-am propus să fac o cronică de film pentru Batman V Superman: Dawn of Justice, ci doar să scot în evidenţă vreo 2-3 lucruri care mi-au plăcut mult. O fac şi pentru cei care nu prea au tangenţă cu lumea benzilor desenate (că deh, la noi încă nu e o cultură prea dezvoltată).

Aşadar, să pornim cu începutul, ca să înţelegeţi mai bine cum ne face regizorul cu ochiul.

În 2009, domnul Zack Snyder făcea o adaptare (remarcabilă zic eu, nu fiţi hateri) a unui roman grafic în 12 părţi apărut în 1986: Watchmen, o chestie scrisă de unul din „tăticii” comics-urilor din lumea întreagă, şi anume Alan Moore. Povestea din Watchmen e situată într-o Americă dintr-un univers alternativ, unde Reagan cîştigă un al treilea mandat de preşedinte, Războiul Rece cu Uniunea Sovietică devine mai încrîncenat, iar eroii costumaţi sunt nişte apariţii obişnuite pe străzile pline de tot felul de răufăcători.

Acum, personajul principal al seriei este Edward Morgan Blake, cunoscut publicului sub numele de The Comediant. El şi cu prietenii lui costumaţi făceau pe răzbunătorii şi aducătorii dreptăţii prin oraş, împărţind pumni în stînga şi-n dreapta printre ăia certaţi cu legea. Sună cunoscut, nu? Staţi să vedeţi! În film, pe Blake îl joacă Jeffrey Dean Morgan, care e un om normal, fără puteri si care se confruntă cu propriile probleme şi dileme morale.

The_Comedian

Şi acum, după acest background informaţional, să vedem cum ne face regizorul cu ochiul. 😉

(Atenţie: mici spoilere)

În filmul Batman V Superman:DoJ, tatăl lui Batman apare la începutul filmului, în nişte flash-uri. Ei bine, pe cine credeţi c-a ales Zack Snyder ca actor în acest rol. Da: tot pe Jeffrey Dean Morgan. Drăguţ gest, nu credeţi? Hai că parcă se leagă cumva toată povestea asta care a urmat cu Batman şi de ce avea el aşa pică pe băieţii răi. Păi, ar fi trăsătură de familie, ca să zic aşa. 😀

batman-v-superman-dawn-of-justice-first-official-trailer-502063

Acum, a doua chestie care mi-a plăcut din film, şi e tot un făcut-cu-ochiul înspre fani.

Într-unul din filmele trilogiei Cavalerului Întunecat regizate de Christopher Nolan, vocea lui Batman a sunat cam aiurea, iar pentru asta internetul şi-a făcut datoria şi a băgat miştouri la greu (sorry, Christian Bale!). Păi nu enervezi fanii cu chestii din astea, da? Aşa că de data asta, Zack Snyder a fost foarte atent la detalii şi într-o scenă din Batman V Superman îl putem vedea pe Alfred (majordomul şi cel care l-a crescut pe orfanul Bruce Wayne/Batman) cum verifică microfoanele costumului-de-liliac, face o probă de sunet între pupitrul lui de comandă şi casca pe care Batman o are în ureche şi la final zice: „Nu e nimic stricat, totul pare să fie în regulă”. Mie asta mi-a plăcut maxim! Adică, ne scuzaţi, dar cît s-a bătut băiatul meu cu răufăcătorii (în trilogia The Dark Knight) poate s-or mai fi stricat pe aici una-alta şi de aia suna aşa nasol. 😀

Şi un ultim lucru pe care vreau să-l menţionez (nu vreau să mă întind, că vă povestesc tot filmul după aia, haha): mi-a plăcut că la un moment dat se vede pe un TV un talk-show, iar unul dintre cei invitaţi în platou să vorbească despre Superman este chiar fizicianul Neil deGrasse Tyson. A fost amuzant.

Iar pe final, pentru haterii cei mai hateri: Ben Affleck în rolul lui Batman e OK. Nu se ridică la nivelul lui Bale (din punctul meu de vedere), dar e cu mult mai sus decît pleiada de păcălici care au îmbrăcat costumul-de-liliac (da, mă refer la alde Kilmer, Keaton, Clooney). Ia uitaţi:

batmanVsuperman

*** dacă n-aţi prins-o pe aia din titlu, e dintr-un film românesc 😀

Reclame

Cam care ar fi părerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s